Samenwerken in een maatschap

Een maatschap is een geweldige manier om energie, kennis, netwerk en ervaring te delen. 

Samen sta je sterker en heb je klanten meer te bieden.

Grotere investeringen in materiaal, werkruimte, administratie en profilering worden mogelijk, je kunt je meer richten op je professionele rol en hierdoor heb je minder stress en een betere omzet en leer je van elkaars sterke kanten.

In de praktijk is dat resultaat niet zo vanzelfsprekend.

. Samen taken verdelen, een bedrijf runnen, beslissingen nemen, dat vraagt een goede organisatie en een open communicatie. En bij veel maatschappen komt er een moment dat daar weer even extra aandacht aan moet worden gegeven.

Praat je mèt of òver elkaar en hoe maak en controleer je afspraken zonder dat dit spanning geeft. Je was misschien gewend om zelf besluiten te nemen en nu 'moet alles in de groep', misschien hebben jullie een medewerker aangenomen en je hebt nog nooit een functioneringsgesprek gehouden. Zomaar wat situaties die in de praktijk vaak spanning geven en de winst van het samenwerken beperken.

Plezier in de maatschap

Doelgericht samenwerken

Als zelfstandig professional was je misschien gewend om je eigen zaken te regelen, één op één met je cliënt te werken, besluiten te nemen naar eigen inzicht, een beeld neer te zetten van je diensten dat voor jou klopt. 

Wanneer je dan in een maatschap stapt en af moet stemmen met partners, misschien medeverantwoordelijk bent voor medewerkers, moet je anders gaan werken. Dan kunnen er situaties ontstaan waar je niet goed raad mee weet.

• Concrete afspraken maken over taken en investering is vaak lastig en hoe meer maten, hoe complexer het proces. Niemand heeft het recht de knoop door te hakken en voor je het weet loop je in een cirkel of is de besluitvorming te traag.
• Je bots met een partner omdat persoonlijke belangen, manier van werken of communiceren verschillen. Elke ontmoeting voel je dat en daar word je niet vrolijker van, als het invloed heeft op je werk of de groepssfeer is het in ieder geval tijd om er wat aan te doen.
• Het lukt niet om elkaar op afspraken en prestaties aan te spreken zonder de sfeer te verpesten. Elkaar aanspreken is altijd even slikken. Als maten komt daar een complicatie bij: jullie zijn gelijk aan elkaar, er is geen 'hoger beroep' mogelijk, geen leidinggevende die koers uitzet en vasthoudt. Dat vraagt sterke feedbackvaardigheden en een gezamenlijk doel.
• Je bent veel meer tijd kwijt aan overleg en werk voor ‘de maatschap’ dan je wilt, soms lijkt het alsof je meer doet dan je deed toen je in loondienst was of als zzp-er je eigen zaken deed. Belangrijke vragen zijn dan: doen de andere maten evenveel, doe je dingen waar je goed in bent, die je leuk vindt, krijg je waardering voor wat je doet.
• Er is geen duidelijk gedeeld belang en doel vastgelegd. Lijkt onlogisch? Toch is dit een veel voorkomende oorzaak voor gebrek aan resultaat, waar ligt jullie gezamenlijk belang en hoe past dat bij jouw verwachtingen? Waar wil je energie in stoppen, geld aan besteden? Hoe goed ken je de partner(s) die medebepalen of jij jouw persoonlijke doelen haalt?

Allemaal aanleidingen voor fouten, misverstanden en conflicten die de motivatie en inkomsten doen afnemen. Soms verlies je klanten, raken partners burnout, verliest de maatschap zijn kracht en vertrekken partners of medewerkers. Je voelt het gebeuren maar hoe keer je het schip?

Als ervaren communicatieadviseur en projectmanager zie ik snel hoe we de maatschap succesvoller kunnen maken.  Door met jullie te praten, misschien eens mee te kijken bij een overleg of een vragenlijst te laten invullen, krijg ik inzicht in de patronen en knelpunten. Samen stellen we dan doelen en gaan we op een praktische manier werken aan een effectieve en plezierige samenwerking.

Dat kan met advies, sparren, training, gesprekken of een mix daarvan.

Wil je werken in een maatschap zonder stress? Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.