Daar vraag je me wat

Vergroot je effectiviteit met de kunst van het vragenstellen

Een effectieve vraag levert informatie op en draagt bij aan een goede relatie. Vragenstellen en goed luisteren naar de antwoorden is daarom een kunst die belangrijk is voor een professional.  

Voor professionals is vragen stellen belangrijk, of je nu binnen een organisatie werkt of een eigen bedrijf hebt. Je wilt weten wat er van je gevraagd wordt, een analyse van de situatie maken. Of iemand beter leren kennen zodat je weet wat je voor elkaar kunt betekenen. Om je werk goed te doen moet je vaak veel vragen stellen en soms merk je dan:

 -  dat je moeite hebt met doorvragen
 - dat je geen idee hebt wat je openingsvraag kan zijn
 - dat je de juiste informatie niet boven tafel krijgt
 - dat mensen geïrriteerd of verveeld raken tijdens jouw vragen

Herkenbaar?

 

In deze training leer je:
√ voor- en nadelen van verschillende vraagvormen kennen
√ Verbinding en begrip in je werkrelaties vergroten
√ doelgericht informatie verzamelen zodat je effectief kunt werken
√ met minder inspanning betere resultaten bereiken

In twee bijeenkomsten krijg je inzicht in vraagvormen en hoe je deze in een gesprek doelgericht kunt toepassen om meer te weten te komen over werkzaamheden, situatie of persoon en tegelijk de relatie met de ander te verstevigen.

Er is ruime gelegenheid om te oefenen en vooraf geef je een situatie aan die jij graag in de training wilt behandelen.

 

Max. 8 personen. De training is kleinschalig zodat we kunnen ingaan op een situatie uit jouw eigen praktijk.
Twee bijeenkomsten In twee bijeenkomsten van vier uur maak je kennis met voor en nadelen van verschillende vraagvormen en bedenk je voorbeelden die in jouw situatie passen. Je oefent met de verschillende vormen zodat je ze effectief kunt inzetten. Na de eerste bijeenkomst krijg je een opdracht mee om in de praktijk te oefenen met het stellen van vragen.
Follow up Na de training heb je gedurende twee maanden nog recht op een eenmalige Koffie & Van den Brink sessie van een half uur met betrekking tot de kunst van het vragenstellen.

Aanmelden of meer informatie vragen kan via de button aanmelden / vragen of direct via info@lauravdbrink.nl  /06 11 274 214.

Startdatum 20 juli 12:30 tot 16:30
Tweede bijeenkomst en follow up in overleg

Kosten € 167,- excl. btw

Wie is Laura?

Na mijn studie Sociologie heb ik ruim 25 jaar gewerkt in verschillende communicatiefuncties. Als medewerker en hoofd communicatie, adviseur, bedrijfsjournalist, interim en communicatiemanager. Sinds 2007 als zelfstandig ondernemer. Ik heb het communicatievak breed ervaren en laat anderen daar graag van profiteren.

In alle functies kwam ik in aanraking met het belang van vragen stellen. Een opdrachtomschrijving helder krijgen door te vragen, problemen analyseren voor een goed advies, doorvragen zonder in te vullen voor de ander tijdens coaching. Mensen leren kennen op een bijeenkomst of in een samenwerking door het stellen van oprechte vragen. Als bedrijfsjournalist leerde ik op verschillende manieren vragen te stellen en vooral heel goed te luisteren.