Samenwerken zonder stress

Als maatschap of team heb je in het beste geval: een gezamenlijk doel, respectvolle omgang, duidelijke afspraken en verwachtingen.
Dat wil niet zeggen dat er geen meningsverschillen zijn of dat iedereen bevriend is. Elkaar aanspreken, verschillen en positieve conflicten zijn juist onmisbaar voor goede resultaten!
Maar je vertrouwt erop dat er geen 'spelletjes' worden gespeeld. En dat iedereen gehoord wordt zonder over de persoon te oordelen. Dat komt de sfeer èn de resultaten ten goede.

Vaak lukt dat, zeker als je elkaar wat beter leert kennen. Soms merk je dat de samenwerking wringt, er geregeld wat spanning hangt of de samenwerking financieel, qua kennis en plezier niet oplevert wat erin zit. Zonde want vaak kun je veel verbeteren door de problemen helder te krijgen en op een open manier met elkaar te bespreken.

Wat je daarvoor nodig hebt, is afhankelijk van de situatie en persoon; de rake opmerking van een collega kan meer effect hebben dan een training 'effectief communiceren'. Daarom bespreek ik wat de beste aanpak is voor jouw / jullie vraag.

Wat kan ik voor jou doen?

Wil je problemen voorkomen, een samenwerking succesvoller maken, met meer plezier naar je werk? Wil je misschien aan de slag met je eigen struikelblokken in communicatie en organisatie?
Mijn advies en begeleiding is praktisch en persoonlijk, met heldere doelen merk je in korte tijd al verbetering.

Meedenken vind ik leuk, dus bel gerust voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of stel je vraag per mail.

Goed gereedschap is het halve werk

Het boeiende van samenwerken is dat de interactie en organisatie bepaalt of het succesvol is. Hoeveel kennis en ervaring je ook inbrengt, als er organisatorische en communicatieve ruis is, wordt daar geen goed gebruik van gemaakt.

Hoe meer opties je hebt in sociale en organisatorische vaardigheden, hoe groter je gereedschapskist, des te beter slaag je erin te bereiken wat je wilt.
Als socioloog en samenwerkingsspecialist met 27 jaar ervaring in zeer diverse functies en projecten geniet ik ervan om geschikte gereedschappen te vinden.

In mijn kist zit vast iets dat jij wilt gebruiken.